Bu güzel pasta yeni yılın ilk tarifi olsun. Armut mevsimindeyken Pişirin ve üzerine vanilya sosu dökün ve keyifli bir çay saatinin tadını çıkarın.Yapabilirsin. Özel bir plan yoksa meyveli kekler genellikle servis edilir.buzdolabından geçmeye başlayan malzemelere göre şekillendirilir.bizim mutfağımızda Armutlu kek böyle hazırlandı. artık sonzamanını yaşamış, çok olgun armutları görünce pastayapmaya karar verdim. Son zamanlarda keklerimi tereyağ ile pişiriyorum.Lezzet açısından bence biraz keke tercih ederim.ön plana çıkıyor, yağın daha kabarık bir dokusu var, tereyağı ve kekdokusu daha yoğun, bu tercih ne sevdiğinize ve ona bağlı olarak değişir.Bir tarif seçmelisiniz. Bu kek için tavsiyem, tarife göre tereyağı.senin kullanımın Pastayı en sevdiğim kek kalıbıyla yaptım amaDilerseniz kelepçeli kalıpla hazırlayıp armutların üzerinde kalabilirsiniz.nasıl hizmet edebilirsiniz. Aynı tarifle erik, kayısı veŞeftali kekleri de hazırlanabilir. Sossuz veya diğer dolgular ile pastaAyrıca hazırlayabilirsiniz (çikolata veya karamel). İşte tarifimiz:
kek için;
– 3 yumurta
– 2/3 su bardağı toz şeker
– 100 gr eritilmiş soğuk tereyağı
– 3 adet olgun armut
– 1,5 su bardağı un
– 1 paket kabartma tozu–
1 çay kaşığı vanilya özü
– Bir tutam tuz
vanilya sosu:
– 1 bardak su Süt
– 1 yumurta sarısı
– 1 çay kaşığı mısır nişastası (silme içinde)
– 2 yemek kaşığı pudra şekeri
– 1 çay kaşığı vanilya özü
– 1 çay kaşığı tereyağı
Tarifi:
Kek:
Yumurta ve şekeri açık sarı krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Vanilya özütü ekliyoruz. Derin bir kapta unumuzu, kabartma tozumuzu ve tuzu eleyip karıştırıyoruz. Unlu karışımımızı kek hamuruna azar azar ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra 3-4 parça eritilmiş tereyağını ekleyip hamura katıyoruz. Yağladığımız kalıba tereyağ ve hafif un serpiyoruz. Son olarak soyup iri küpler halinde doğradığımız armutları kekin üzerine serpiştirip hafifçe hamura batırıyoruz. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirin. Piştikten sonra hafif ılıyınca kalıptan çıkarın.
vanilya sosu:
Sütümüzü vanilya özü ile kaynama noktasına gelene kadar ısıtıyoruz ve aromanın süte iyice geçmesini sağlıyoruz. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, toz şeker ve nişastayı dikkatlice karıştırıp üzerine yavaş yavaş sütümüzü ekliyoruz. Homojen bir kıvam elde edince tekrar ateşe alıp pişiriyoruz. Yoğunlaşma başlar başlamaz ocağı kapatın, tereyağını ekleyin, karıştırın ve ısınmasını sağlayın. Bu süreçte üzerini kabuk oluşturmaması için plastik film ile kaplıyoruz. Burada doğrudan kapatmanız ve konteyner ile arasında boşluk bırakmamanız gerekir. Sosumuz soğuyunca kekimizin üzerine döküp servis ediyoruz. Afiyet olsun.